Indien u ooit al eens van plan bent geweest een fles Champagne rosé te kopen zal u wellicht gezien hebben dat het prijskaartje niet mis is. De reden hiervoor is dat het moeilijk is een goede Champagne rosé te maken.
Eerst maakt men 'gewone' Champagne waarna men nadien wat rode wijn toevoegd. Zoals het hier geschreven staat lijkt het eenvoudig, maar niets is minder waar. Het tijdstip waarop dit gedaan wordt is immers van cruciaal belang voor het slagen van de Champagne rosé. De tweede manier om een Champagne rosé te verkrijgen is de schillen even te laten meegisten.
Beide methodes vragen om een zorgvuldige behandeling waar veel tijd in kruipt en tijd kost geld. Vandaar het prijskaartje dus.
sassieAls men rosé-champagne verkrijgt door de schillen te laten meegisten, hoe komt het dan dat de meeste 'stille' rosé-wijn niet duurder is? Dat is toch identiek hetzelfde procédé???? Toch vind je geen rosé van 25 euro en meer...