Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Nieuws

Wat is de beste serveertemperatuur?

De temperatuur waarop u een wijn serveert is van groot belang gezien de temperatuur een wijn zowel positief als negatief kan beïnvloeden. Over het algemeen serveert u een witte wijn koeler dan een rode. Zoals altijd is het verstandig extremen te vermijden.
  • Rode wijnen met veel tannine: 16°C tot 18°C
  • Lichte, fruitige rode wijnen: 10°C tot 14°C
  • Rosé: 6°C tot 12°C
  • Complexe, droge witte wijnen: 12°C tot 14°C
  • Lichte, droge witte wijnen: 8°C tot 10°C
  • Zoete, witte wijnen 6°C tot 8°C
  • Sprankelende wijnen: 6°C  tot 8°C


Reacties

Reageer!

© 2004-2024 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 24 november 2024 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/wijnvragen/wat_is_de_beste_serveertemperatuur.htm