Mendoza
Mendoza, gelegen in de centraal-westelijke regio, is een wijngebied van circa 100.000 hectare groot en neemt ongeveer 2/3 van de nationale wijnproductie voor haar rekening. De wijngaarden liggen aan de voet van het Andes gebergte, op een hoogte van 500 tot 1600 meter. Het droge en zonnige klimaat in deze streek is uiterst geschikt voor de wijnbouw. Het smeltwater afkomstig uit het Andes gebergte wordt gebruikt voor het irrigeren van de akkers.
Het gebied bestaat uit een aantal verschillende grondsoorten, voornamelijk zanderig tot klei-achtig. Er wordt zowel witte als rode wijn gemaakt, de meest gebruikte druivenrassen zijn Bonarda, Cabarnet Sauvignon, Chardonnay, Chenin Blanc, Malbec, Merlot en Viognier.
Er gelden volgende regels:
- Minimaal 85% van de wijn moet uit het op het etiket aangegeven gebied komen.
- Minimaal 85% van de wijn moet van het op het etiket aangegeven oogstjaar zijn.
- Minimaal 85% van de wijn moet van de op het etiket aangegeven druivensoort zijn.
- Alle druivensoorten zijn toegestaan.