Beschrijving: |
Ligging nabij Carcassonne Eigenaar Les Domaines Paul Mas te Pézenas Oppervlakte Bodem kalksteen met kiezel Gemiddeld rendement 55 hl/ha Druivensoorten 100% chardonnay Leeftijd van de wijngaard 20 jaar Cultuur milieuvriendelijke benadering zodat minder sproeistoffen gebruikt worden bodembegroeiing met gras om het gebruik van onkruidverdelgers te verminderen; deels mechanische en deels manuele oogst. Vinificatie na ontristing schilmaceratie gedurende 8 uur aan lage temperatuur koude débourbage (verwijderen van de grove onzuiverheden) aan 5°C; pneumatische persing; gisting gedurende 1 maand aan 16°: 60% van de wijn gist in nieuwe Franse eiken vaten de rest in Rijping 60% van de wijn rijpt gedurende 6 maanden in nieuwe Franse eiken vaten op de fijne droesem met regelmatige âtonnage de rest in inox kuipen Beschrijving deze wijn heeft een briljante goudgele kleur en ontwikkelt een rijk bouquet met aroma's van tropische vruchten ananas hazelnoot linde en kweepeer met een gevanilleerde en geroosterde toets; in de mond geniet men van een rijke en ronde smaak met een mooie aciditeit en lange afdronk Bewaarpotentieel 3-4 jaar Nota Gastronomie: schelpdieren en garnalen schaaldieren (kreeft langoest) koude visschotels gebakken of gegrilde vis vis in saus patés en terrines voorgerechten in roomsaus zachte kazen Info http://www.paulmas.com |