Beschrijving: |
Ligging te Châteauneuf-du-Pape op 18 km ten noorden van Avignon Eigenaar Daniel en Frédéric Brunier sinds 1986 Oppervlakte 25 hectaren Bodem drie verschillende bodemtypes maken samen de persoonlijkheid van deze wijn: ze zijn zanderig of kiezelrijk en bevinden zich allen op een dikke kleilaag waardoor ze erg goed weerstaan aan de droogte. Gemiddeld rendement 40 hl/ha Druivensoorten grenache noir (70%) syrah (20%) mourvèdre (10%) Leeftijd van de wijngaard gemiddeld 38 jaar Cultuur ecologisch verantwoorde cultuur om het gebruik van sproeistoffen zoveel mogelijk te beperken gebruik van biologische technieken zoals die van de sexuele verwarring; snoei organische bemesting bodembewerking groene oogst en ontbladering zijn techniek Vinificatie manuele oogst met strenge dubbele sortering in de wijngaard selectieve ontristing en lichte kneuzing van de druiven; traditionele vinificatie van 15-20 dagen in betonnen kuipen met temperatuurcontrole. Persing in pneumatische pers en systematische malola Rijping in betonnen kuipen gedurende de eerste 9 maanden daarna voor een periode van 8-10 maanden naargelang het wijnjaar in grote eiken fusten (inhoud 50-70 hl.). De wijn wordt ongefilterd gebotteld na ongeveer 19 maanden en 2 jaar na de oogst op de markt geb Beschrijving Deze wijn heeft een diep purperrood kleur en een rijpe neus van kruiden en rood fruit; het is een moderne expressieve wijn met soepele tannine en een grote concentratie aan fruit. Bewaarpotentieel 8 tot 12 jaar Nota Dit andere domein van de gebroeders Brunier verrast steeds meer de wijncritici zoals R. Parker Decanter Magazine ... Gastronomie: rood vlees vlees in saus gestoofd vlees sterkere wildgerechten zachte kazen sterkere kazen Info http://www.vignoblesbrunier.fr |