Beschrijving: |
Ligging: te Soturac op de terrassen van de Vallei van de Lot op 40 km ten westen van CahorsEigenaar: Alain Gayraud een familiaal eigendom sinds 7 generaties.Oppervlakte: 30 hectarenBodem: klei-kalkGemiddeld rendement: zeer laag 28 hl/ha (= minder dan 1 kg per wijnstok)Druivensoorten: 100% cotLeeftijd van de wijngaard: 40-50 jaarCultuur: De bodem wordt bewerkt om het natuurlijke bacteriële leven te behouden beperkt gebruik van gewasbeschermende producten; rendementsbeperking door groene oogst; ontbladering.Vinificatie: Lange vinificatie van 35 dagen met temperatuurcontrole met afwisselend délestage (het breken van de schillenkorst door alle sap erover te gieten) en pigeage (het onderdompelen van de schillenkorst in het sap).Rijping: gedurende 18 maanden in nieuwe eiken vaten uit de wouden van Tronçais (gemiddelde toast) en Allier; gedurende de eerste 6 maanden wordt de droesem zwevend gehouden door de microbullage-techniek.Beschrijving: Deze grote wijn is inktkleurig met een purperen schijn en ontwikkelt een grootse structuur waarin kracht finesse en elegantie samenkomen en een vuurwerk aan aroma's van rood en zwart fruit chocolade en zachte kruiden; in de mond is hij vlezig en geconcentreerd met gedrongen maar zijdige tannine en een opmerkelijke afdronk.Bewaarpotentieel: 10 tot 20 jaarNota: Tenor van het jaar in de Guide Hubert gouden medaille Concours National des Caves Particulières grote gouden medaille op het Concours van de Mondial van Brussel. Gastronomie: wit vlees rood vlees vlees in saus gestoofd vlees klein wild sterkere wildgerechten zachte kazen sterkere kazen Info: http://perso.wanadoo.fr/cahors.lamartine |