Beschrijving: |
Ligging: te Soturac op de terrassen van de Vallei van de Lot op 40 km ten westen van CahorsEigenaar: Alain Gayraud een familiaal eigendom sinds 7 generaties.Oppervlakte: 30 hectarenBodem: verscheiden 60% klei-kalk 30% kalkachtig 10% klei-kiezel.Gemiddeld rendement: 45 hl/haDruivensoorten: cot (90%) tannat (10%)Leeftijd van de wijngaard: 25-60 jaarCultuur: De bodem wordt bewerkt om het natuurlijke bacteriële leven te behouden beperkt gebruik van gewasbeschermende producten; rendementsbeperking door groene oogst; ontbladering.Vinificatie: Lange vinificatie van 30 dagen met temperatuurcontrole délestage (het breken van de schillenkorst door alle sap erover te gieten) en zachte
emontage (het begieten van de schillenkorst).Rijping: gedurende 1 jaar in eiken vaten 1/3 nieuw 1/3 1 jaar oud 1/3 2 jaar oudBeschrijving: Prachtige diepe paarse kleur typisch voor de appellatie; zuivere en complexe neus met gegrilde aroma's kruiden rood fruit en een munttoets hetgeen men terugvindt in de mond met een stevig onderbouwde smaak en een vleugje peperkoek.Bewaarpotentieel: 5 tot 15 jaarNota: Gouden medaille Concours National des Caves Particulières gouden medaille Challenge International du Vin Grand Prix d'Excellence Vinalies ... Gastronomie: wit vlees rood vlees vlees in saus gestoofd vlees klein wild sterkere wildgerechten zachte kazen sterkere kazen Info: http://perso.wanadoo.fr/cahors.lamartine |