Beschrijving: |
Ligging: te Soturac op de terrassen van de Vallei van de Lot op 40 km ten westen van CahorsEigenaar: Alain Gayraud een familiaal eigendom sinds 7 generaties.Oppervlakte: 30 hectarenBodem: verscheiden 60% klei-kalk 30% kalkachtig 10% klei-kiezel.Gemiddeld rendement: 55 hl/haDruivensoorten: cot (90%) merlot (10%)Leeftijd van de wijngaard: 25-40 jaarCultuur: De bodem wordt bewerkt om het natuurlijke bacteriële leven te behouden beperkt gebruik van gewasbeschermende producten; rendementsbeperking door groene oogst; ontbladering.Vinificatie: Lange vinificatie van 30 dagen met temperatuurcontrole délestage (het breken van de schillenkorst door alle sap erover te gieten) en zachte
emontage (het begieten van de schillenkorst).Rijping: gedurende 1 jaar 2/3 in betonnen kuipen 1/3 in eiken vaten van 3 tot 4 jaar oud.Beschrijving: Krachtige wijn met fijne tannine veel fruit en een interessante aromatische complexiteit.Bewaarpotentieel: 5 tot 10 jaar.Nota: Gouden medaille Concours National des Caves Particulières. Gastronomie: wit vlees rood vlees vlees in saus gestoofd vlees klein wild zachte kazen sterkere kazen Info: http://perso.wanadoo.fr/cahors.lamartine |