Basisinformatie: | |
Flesnaam: | Xavier Reverchon, Les Boutasses Trousseau |
Type: | Rode wijn |
Jaartal: | 2004 |
Land: | Frankrijk |
Herkomst: | Jura |
Producent: | Xavier Reverchon |
Proefnotitie | |
Algemene indruk: |
Rode wijn uit de Jura (regio in Frankrijk tussen de Elzas en het meer van Geneve) op basis van de lokale druif Troussard. Een erg fijne neus met truffel en foie gras. In de mond behoorlijk krachtig met een kruidige finale. Aan te raden bij worst, niet al te kruidige wokgerechten of een lekker duifje. Ter plekke gekocht voor 7 euro. Er moet een wijnhuis in het Mechelse zijn dat deze wijn verkoopt. |
Kleur: |
Erg doorzichtige wijn met een gemiddelde waterrand. Geen tranen. Doet een beetje denken aan een heel donkere rose(aardbeisapkleur). |
Geur: |
Hints van grenadine gecombineerd wat met truffel en zelfs wat foie gras. Niet slecht dus. |
Smaak: |
In de mond niet echt ontzettend diepzinnig, maar wel opvallend krachtig voor een wijn met zo'n kleur. Een vrij pikante finale (peper) en afdronk. |