Login Gebruikersnaam: Paswoord:

Forum » Algemene chat » wijn-gerecht : Côte-du-Rhône

# 1. Door Kristof op 2005-04-15 17:17:00welke wijnen uit de Côte-du-Rhône moet ik bij deze gerechten plaatsen? (telkens verschillend, één menu)
1.Salade van kreeft, tartaar van artisjok, appel, avocado en appelbalsamico
2.Krokante goujonettes van zeetongmousse van topinanboer, salie en muntolie
3.Zuiglam uit Pauillac met ratatouille, rode wijnjus met merg
4.Verfrissing van exotische vruchten met een rozemarijnschuim
Antwoord plaatsen
Om te antwoorden moet u ingelogd zijn.



# 2. Door marcel184 op 2005-04-26 19:45:00Dat klinkt goed. Zou je me niet uitnodigen?
Bij de kreeft met frisse bijgerechten lijkt me een mousserende Clairette de Die de enige mogelijkheid.
Zeetongmousse vraagt een vette witte. Condrieu of een minder prijzige Marsanne/Roussanne/viognier wijn uit de Noord-Rhone.
Zuiglam uit Pauillac verdient een redelijke rode uit Pauillac. Een Pontet Canet will do.
Een fris dessert begeleidt door een muscat de Beaumes de Venise moet een feest zijn.

Een prettige maaltijd toegewenst.

Marcel
# 3. Door ensor53 op 2005-04-27 18:16:00Marcel suggereert een uitstekende keuze. Een alternatief voor Pontet Canet (5e cru) zou ik Pichon-Longueville of een pichon Lalande durven aanraden. Iets prijziger maar buitengewoon.
# 4. Door marcel184 op 2005-05-01 08:35:00Dank je Ensor. Volledig correct wat betreft jouw pichon. Wel wat prijzig helaas.
Het moet eigenlijk een Rhone zijn, geloof ik. Maar ja zuiglam uit Pauillac! Uit de Rhone ? Wellicht een wat oudere syrah uit de N-Rhone? Een St-Joseph of misschien wel een (Croze-) Hermitage?
Het maal zal waarschijnlijk al wel verwerkt zijn, Kristof meld even wat het geworden is.
PS. "begeleidt" in mijn eerste commentaar moet uiteraard zonder de t! Voor de taalcritici onder ons.
© 2004-2025 De Wijnspecialist - Afgedrukt op: 05 januari 2025 - Bezoek ons op www.wijnspecialist.be
Pagina url: /site/forum/onderwerp/1/56